26.09.15

Imorse packade jag en matsäck, snörade skorna och vandrade över fallna löv till tåget för att spendera en något oplanerad dag i London för mig själv. Trots att det se väldigt höstigt ut så är det förvånansvärt varmt ute, så jag fick ganska direkt ta av mig min jacka som inte ens borde räknas som en jacka pga är tunn som en plastpåse.
Hoppade av vid London bridge och började med att gå igenom Borough market (som för övrigt är fantastisk, varför har jag aldrig varit dit innan?!) innan jag följde Themsen till Millenium bridge där jag slog mig ned för lunch och observerade alla människor som gick förbi. 
Fortsatte sedan min promenad längs Themsen och hamnade mitt i en kinesisk matmarknad där du endast kunde betala med ris-tokens som jag för det första inte har någon aning om vad det är eller var du kunde få tag på dem. Strax därefter nådde jag dock mitt första planerade stopp - Southbank centre book market. Jag blev dock lite förvånad (och även besviken) när jag upptäckte att priserna på dessa begagnade böckar nästan var lika höga som hos Waterstones. Nåja, vad är en bal på slottet. 
Vandrade förbi Charing cross upp mot Leicester square för lite mer second hand-boks-shopping. För andra gången denna månad så har jag gjort misstaget att inte läsa vad som finns i bokaffären innan jag går in, och gör idag därför EXAKT samma sak som jag gjorde för ett par veckor sedan. Tänker för mig själv "åh, denna bokaffär ser mysig ut", går in och inser att det är en bokaffär som endast säljer böcker och föremål för häxkonst och magi och vem vet vad. Så återigen gick jag in, insåg var jag hade hamnat, låtsades som att jag inte alls hamnat fel för att sedan med blicken ned i marken smyga ut ur affären. Hej och hå.

365 dagar

Eftersom att jag är för slö för att lägga in nya bilder från kameran till datorn så tänkte jag att vi kan kolla lite på vad jag gjorde runt den här tiden förra året!
Jag hängde en del hos min moster i Stockholm. Spenderade oändligt många timmar med att tänka, vandra runt på kända och okända gator, lyssna på Sam Smith och att fotografera. Jag bestämde mig för att säga upp mig från mitt jobb och skickade in mina ansökningshandlingar till STS. 
Efter att jag jobbat mitt sista pass spenderade jag mest tid hemma. Jag var helt slutkörd och sönderstressad, och klumpen i magen började sakta men säkert försvinna. 
Min katt blev min bästis. Vi kollade på serier och drack te ihop större delen av mina vakna timmar. Jag snöade in på hemmagjord chailatte och mörk choklad. Kände mig vuxen samtidigt som jag kände mig som världens ynkligaste.
När jag inte hängde med katten så hängde jag med Mollie. Vi åkte på road trips, spelade kort, drack frappe och hängde i kyrkan mest hela tiden. Utan henne hade jag nog gått under. Tackar mamma för att jag fick låna bilen sent ut på nätterna för spendera så mycket tid som möjligt hos min enda kompis i närheten. 
Samtidigt som jag uppskattade lite välförtjänt ledighet så började arbetslösheten skapa en ny stress i kroppen. Jag hade problem med att hitta en värdfamilj att åka till och visste inte ens om jag skulle komma iväg. Jag började ge upp hoppet och fick återigen framtidsångest. Men nu sitter jag här i England och gör någonting jag drömt om så länge jag kan komma ihåg egentligen. Jag älskar att vara här, även om jag inte älskar mitt jobb alla dagar. Jag har varit här i över 7 månader, och om mindre än 4 månader är det över. Tiden går fort när man har roligt. 

Dom dimmiga dagarna

Imorse när jag vaknade så låg dimman som ett tjockt täcke över hela byn. Jag hade ingen större lust att kliva utanför dörren överhuvudtaget, men det är inte som att jag har något val. När jag hade lämnade O vid skolan så började solen titta fram, så jag tog en omväg genom skogen för att passa på att njuta lite. Jag har två favoritställen häromkring, och sånna här dagar så ligger skogen på första plats.