Barockens mysterium.

Nu har jag inte många uppgifter kvar, om inte mina lärare bestämmer sig för att jag måste komplettera allt jag har skickat in de senaste dagarna. En utav de uppgifterna jag har kvar är att skriva om hur konsten under barocken påverkade samhället, vilket är så gott som omöjligt. Jag har en bok som jag fick i julklapp som jag förhoppningsvis kan utgå lite ifrån, men det står inte speciellt mycket. Så om det finns någon kunnig människa där ute som är facinerad av barocken så får du gärna ge mig tips. MVH desperat människa

Längtan efter sommar.

Nu sitter jag här igen, instängd i min lägenhet med skoluppgifter upp till öronen. Jag är så trött på att spendera mina eftermiddagar inomhus tillsammans med datorn, men just nu har jag inget val. Jag får försöka tänka positivt, för nu har jag bara 8 skoldagar + skolavslutning kvar av det här läsåret. Sedan får jag förhoppningsvis njuta av sol, fruktsallad, varma kvällar, fartfyllda dagar och en minnesvärd resa. Och lite jobb. Mina planer är också att jag ska försöka börja med körkortet de sista veckorna innan skolan börjar igen, men vi får se! För tillfället är det snarare en förhoppning än ett faktum.

Äventyrshelg.

I fredags så drog jag och några vänner i klassen ut på en campingtur för att nå mål mot högre betyg i idrott. Det gick ut på att vi skulle gå minst en mil, slå upp ett tält, övernatta och sedan gå en mil tillbaka. Sagt och gjort. Vi hade det trevligt tack vare rökta korvar, utspillda drycker och krångliga engångsgrillar. Slitsamt var det dock. När jag kom hem igår så ramlade jag ihop på sängen en stund innan jag tog en välbehövlig dusch. Idag så började jag dagen med att lägga mig i en park och njuta av solen i några timmar, vilket jag anser var en väldigt bra start på dagen!