Skottland - dag 3

Tredje dagen började med en bussresa. Såklart. Denna gången for vi till Glasgow. Det var inte lite vi tryckte in på den lilla tiden vi hade där uppe i norr. Vi hade bestämt redan innan att vi skulle köpa biljetter till sightseeing-bussen som körde till massor utav olika ställen över hela staden. Med en dagsbiljett så fick du hoppa av och på hur mycket du ville, vilket vi kände var väldigt praktiskt med tanke på att vi inte hade någon som helst lust att spendera timmar tills fots när vi endast hade en dag på oss att se så mycket som möjligt. 
Vi besökte The lighthouse som ligger mitt i stan för att kolla på utsikten (som egentligen inte var så imponerande), men vandrade även runt bland lite spännande och icke-spännande utsällningar. När vi skulle beställa lunch i restaurangen hade vi pinsamt svårt att förstå vad skottarna sa, men vi lyckades iallafall beställa soppa, även om vi inte hade någon aning om vad som var i den. Flera gånger under hela resan så körde vi på "nicka och le" för att vi inte förstod ett ord av det som kom ut ur deras munnar.
Mitt favoritstopp var vid University of Glasgow. HUR likt är det inte Hogwarts?? När vi hade beskådat utsidan så hittade vi ett gratis museum på insidan med allt ifrån mumier och gamla krukor till bevarade människofoster och en av de första illustreringarna av kvinnans reproduktionsorgan. En helt fantastisk skola. 
Vi tog oss även till en botanisk trädgård, men vi var för trötta för att vandra runt, så vi spenderade större delen av tiden där med att sitta på en bänk och kolla på alla människor som gick förbi. Passade mig alldeles utmärkt eftersom att det är en utav mina favoritsysselsättningar. Glasgow var trevligt, men det klår ändå inte Edinburgh.